nieuws

Renovatieraam op maat met computer

bouwbreed Premium

Columbus Geveltechniek BV uit Huizen brengt een nieuw renovatieraam op de markt dat geheel afhang-gereed is. Het raam wordt met een geavanceerd meetsysteem van tevoren ingemeten en vervolgens in de fabriek tot op de millimeter nauwkeurig vervaardigd door middel van een computergestuurd productiesysteem.

Daarbij maakt het niet uit hoe scheef of hoe smal het raam is. Vervolgens wordt het raam, als de opdrachtgever dat wenst, in de fabriek voorzien van twee lagen grondlak en afgelakt. In geconditioneerde ruimtes worden bovendien glas, ventilatieroosters en renovatiescharnieren aangebracht.

Op de bouw kan door deze werkwijze bijna weersonafhankelijk worden gewerkt en is een hoge productiesnelheid mogelijk.

Columbus Geveltechniek is een samenwerkingsverband van drie bedrijven: Houtindustrie Fecken en Verwey Houttechniek zorgen voor de productie en Schaap Bouw is verantwoordelijk voor de montage.

Reageer op dit artikel