nieuws

Reesink verwacht licht lagere jaarwinst

bouwbreed

De technische handelsonderneming Reesink in Zutphen zal dit jaar waarschijnlijk een licht lagere jaarwinst noteren. Het resultaat wordt grotendeels beinvloed door de “ronduit belabberde” marktsituatie in het eerste kwartaal, zo stelde het bedrijf bij de presentatie van de halfjaarcijfers. In het tweede kwartaal waren de omstandigheden enigszins beter zodat de teruggang van het halfjaarresultaat beperkt blijft. De winst na belastingen kwam uit op f. 6,3 miljoen vergeleken met f. 7,0 miljoen over dezelfde periode vorig jaar. Reesink rekent erop dat in de tweede helft van dit jaar de achterstand nog wat verder kan worden ingelopen. De omzet ging omhoog van f. 138,5 miljoen naar f. 144 miljoen.

Reesink behaalde bij technische installatiematerialen voor de cv- en sanitairbranche, een van de kleinste handelspoten, “voor het eerst sinds een aantal jaren een bepaald tevredenstellende score”.

Reageer op dit artikel