nieuws

Raad van State wil duidelijkheid over toekomst Archeon

bouwbreed Premium

De Raad van State wil duidelijkheid over de toekomst van het archeologisch themapark Archeon in Alphen aan den Rijn. Het rechtscollege doet daarom nog geen uitspraak over de bezwaren tegen de aanleg van de monorail. De raad heeft dat gisteren laten weten.

Het themapark, dat in grote financiele problemen verkeert, wil de monorail aanleggen als extra toeristische attractie. Vorige week protesteerde de Vereniging Tegen de monorail tegen de aanleg van het experimentele vervoerssysteem.

Wethouder H. Habermehl liet tijdens de behandeling van de bezwaren nog weten de toekomst van het themapark met optimisme tegemoet te zien. Verkoop van een deel van het terrein moest geld opleveren om de schulden te verminderen.

Inmiddels heeft de gemeente laten weten niet langer meer aan deze plannen mee te werken. Zo lang de toekomst van het Archeon onzeker is, neemt de Raad van State ook geen besluit over de aanleg van de monorail omdat dit vervoerssysteem nauw samenhangt met het themapark.

Reageer op dit artikel