nieuws

PTT Telecom onderzoekt toekomst van Netwerkbouw

bouwbreed

PTT Telecom onderzoekt of de aanleg en beheer van het netwerk en de centrales ke worden uitbesteed. Op dit moment zijn deze activiteiten ondergebracht in het bedrijfsonderdeel Netwerkbouw, dat onderdeel uitmaakt van de afdeling Netwerkdiensten.

Netwerkbouw werkt nu nog uitsluitend voor PTT Telecom en indirect voor Libertel en British Telecom. Bij het bedrijf werken drieduizend mensen.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf gaat het om een voorlopige studie die eind dit jaar klaar moet zijn. “Hierin wordt de toekomst van de netwerkstructuur bekeken. Meegenomen worden onder andere de activiteiten van Netwerkbouw. Outsourcing is nu nog niet aan de orde. Alles wordt bekeken, zelfs het versterken van deze activiteiten.”

De PTT-woordvoerder meldt dat de vastgoedgroep van KPN, PTT Vastgoed, niets met de studie van doen heeft. “Het is een ondersteunende dienst die valt onder de holding.”

Reageer op dit artikel