nieuws

PlastCoat PC 18 transportabele pleisterspuitpomp

bouwbreed Premium

De groeiende markt van buitengevelisolatie heeft bij applicateurs een grotere vraag doen ontstaan naar mechanische verwerkingsapparatuur van lijmen en afwerkmaterialen. Hieraan gehoor gevend heeft Wagner Spraytech de PlastCoat PC 18 geintroduceerd, een wormpomp voor transport van pleisters en viscose hechtmiddelen.

Deze mobiele installatie is geschikt voor het aanbrengen van uiteenlopende materialen met korrelgrootten tot maximaal 5 millimeter.

De machine is in staat materialen over een afstand van 65 meter aan te voeren. De maximale opvoerhoogte bedraagt, afhankelijk van het te verwerken materiaal, circa 60 meter. Met behulp van de standaard afstandsbediening is de PC 18 vanaf de werkplek aan- en uit te schakelen.

Onderhoud van de machine vraagt weinig tijd daar demontage van de machine kan gebeuren zonder gebruik van gereedschap. Voor de verwerking van kant en klaar materiaal in PE zakken is bij de machine een zakkenwringer leverbaar. De materiaalzak wordt direct boven het materiaalreservoir geledigd. Deze heeft een inhoud van 60 liter. Bij verwerking van grote hoeveelheden is de Platscoat PC 18 via een afzonderlijk aanzuigsysteem aan te sluiten op grote materiaalcontainers.

Traploos instelbaar

Behalve met grotere materiaalcontainers is de PC 18 ook te combineren met een eveneens door Wagner onlangs aan het programma toegevoegde doorloopmenger. Deze T 25 zorgt voor een constante en optimale menging van water en poedermateriaal en voert dit automatisch naar de PlastCoat PC 18 of een van de andere wormpompen uit de serie. Maximaal is met de machine 20 liter materiaal per minuut te mengen. De mengverhouding is traploos instelbaar. Als optie is nog een waterstroommeter te leveren waarmee nauwkeurig de hoeveelheid toegevoerde water is in te stellen. Deze T 25 laat zich ook bij handmatige werking van het materiaal goed gebruiken.

De Wagner PlastCoat PC 18 wormpomp heeft afhankelijk van de materiaalsamenstelling en gebruikte wormtype een aanvoercapaciteit van 6 tot 24 liter materiaal/min.

Reageer op dit artikel