nieuws

Opsteker voor metselbedrijven

bouwbreed

Metselbedrijven die de werkplek van hun personeel willen verbeteren, ke voortaan gebruik maken van een nieuw product, de ‘opsteker’. Dat is een hulpmiddel dat in een kraan kan worden gehangen en waarmee een halfhoge zesvoetstang zijn stenen kan afzetten tussen de steigervloeren van een reeds geplaatste steiger. De opsteker kan de stenenpakketten ongeveer anderhalve meter naar binnen afzetten. Alleen de bovenste leuning van de steiger hoeft daarvoor te worden verwijderd. Uiteraard moet de ontvanger wel een valbeveiliging dragen en moet de leuning direct na gebruik weer worden gemonteerd.

De opsteker is ontwikkeld door het Nijkerkse bedrijf Bomecon dat een oud idee uit 1977 uit de kast haalde. Het in de vergetelheid geraakte hulpmiddel is universeel; er kan bijvoorbeeld ook een pallethaak en een speciekubel aan worden gehangen.

De opsteker, die door bouwbedrijf J.M. Deurwaarde wordt gebruikt op het Arcadepo in Alkmaar, wordt gedemonstreerd tijdens een bijeenkomst over metselsystemen die op 9 oktober wordt gehouden. De organisatie daarvan is in handen van het het Koninklijk Verbond van Nederlandse Baksteenfabrikanten in De Steeg.

Reageer op dit artikel