nieuws

Noordoostenwinden

bouwbreed Premium

In het noordoosten van het land is augustus maar liefst 1.5 gr. C te warm geweest.

De gemiddelde temperatuur op de luchthaven Groningen, Eelde, kwam uit op 17.5 gr. C tegen ‘maar’ 17.3 gr. C in het doorgaans warmere De Bilt. Ook de zon liet zich meer uren zien dan in het midden van het land. De fraaie augustusmaand, landelijk bekeken de beste van de drie zomermaanden temeer daar de warmte evenwichtig over de maand werd verdeeld, was een verdienste van krachtige hogedrukgebieden boven het noorden van Europa.

Deze bepalen ook het weerbeeld tijdens de eerste week van september. Het centrum ligt evenwel boven de Noorse Zee waardoor een noordoostenwind betrekkelijk koele luchtmassa’s uit het noordwesten van Rusland naar onze omgeving transporteert. De voorste begrenzing van deze lucht wordt gemarkeerd door een frontje dat vandaag met enkele wolkenvelden over ons land trekt. Morgen en overmorgen, vrijdag, is het meest zonnig maar er waait een stevige noordoostenwind en het wordt omstreeks 18-19 gr. C.

Reageer op dit artikel