nieuws

Mogelijk gif in Friese woonwijk

bouwbreed

De Friese gemeente Boarnsterhim gaat onderzoeken of in de grond onder de woonwijk De Baai in Grou hoge concentraties giftige bestrijdingsmiddelen zitten. In de wijk is grote onrust ontstaan nadat bekend werd dat er mogelijk gif in de grond zit. De woonwijk is gebouwd op het voormalige fabrieksterrein van Halbertsma waar hout werd behandeld met bestrijdingsmiddelen. Wethouder J. Smittenberg heeft een onderzoek toegezegd. Verder zal het waterleidingbedrijf onderzoeken of de bestrijdingsmiddelen in het drinkwater zitten.

Bewoners in de wijk tobben de laatste tijd met ‘vage’ gezondheidsklachten. Gepensioneerd huisarts K. Visser constateerde dat in zijn straat meer dan normale ziekteverschijnselen voorkwamen.

De gemeente verwacht binnen enkele dagen uitsluitsel over de onderzoeken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels