nieuws

Match Makelaars gaan toch beginnen

bouwbreed

Het omstreden Match Makelaars gaat toch van start. Ondanks een claim van de curator, die meent dat de nieuwe makelaarsorganisatie moet betalen voor het gebruik van de naam en het idee, beginnen twee Match Makers komend weekeinde met verkoop van huizen in Elst, Oosterhout, Heteren en Soest.

Volgens curator H. Pasman is zowel de naam Match Makelaars als het concept eigendom van de in juli failliet verklaarde initiatiefnemer Adviseurs Compagnie Nauta en Polak. Directeur E. Horssius, die de plannen na het faillissement doorzette met BV Match Woningmakelaardij, spreekt dit tegen. “Onze juridische adviseurs hebben ons verzekerd dat het franchiseconcept niet zo uniek is dat wij dit niet zouden mogen gebruiken.” Ook is de naam volgens Horssius niet beschermd.

JPO Vastgoed in het Gelderse Elst bijt zaterdag het spits af. Deze Match Maker biedt via een advertentie in de krant De Gelderlander 25 woningen aan in Elst, Oosterhout en Heteren. Ook in Soest start de plaatselijke Match Maker zaterdag met een advertentiecampagne in regionale kranten. Match Makelaars werd eind vorig jaar opgericht en wil door het berekenen van lagere tarieven de concurrentie met de gevestigde makelaars aangaan. Via Randstad werden vijfhonderd Match Makers geworven die op franchisebasis in het hele land zouden gaan opereren. Toen financier Centraal Beheer, die f. 7 miljoen zou bijdragen, zich plotseling terugtrok, kwam de organisatie in de problemen.

Inmiddels heeft de organisatie voor de doorstart een aantal onbekende particuliere financiers weten te strikken. Verder is het aantal Match Makers gedaald naar tweehonderd.

Reageer op dit artikel