nieuws

Leica TC 800 total station voor bouwkundig meetwerk

bouwbreed Premium

De nieuwe Leica TC800 total station heeft een meetbereik tot 2500 meter en een meetnauwkeurigheid van 1 mgon. Het speciaal voor bouwtechnische metingen ontwikkelde apparaat is uitgerust met het bedieningsconcept van de inmiddels beproefde TC600 waarbij elk van de zeven bedieningstoetsen niet meer dan twee functies heeft.

Voor een nog groter bedieningsgemak is de TC800 evenwel voorzien van twee toetsenborden en twee LCD-displays. Zeven geintegreerde applicatie-programma’s, zoals onder meer Vrije standplaats en uitzetten dragen bij aan een nog groter bedieningsgemak en eenvoudige meetprocedure.

Het geheugen van de Leica TC800 heeft voldoende capaciteit voor het opslaan van 4000 coordinaten of 2000 meetpunten. Een RS232-uitgang biedt de mogelijkheid een computer aan te sluiten voor verdere verwerking van de vastgelegde metingen.

Naar wens is een EGL-1 elektronisch zoeklicht leverbaar, dat is te monteren op de kijkerbehuizing van de TC800. Dit zoeklicht werkt met een zichtbare LED lichtstraal, die de reflectordrager instelt op de meetlijn.

Reageer op dit artikel