nieuws

‘Kameleonpaaltjes’ langs Drentse weg

bouwbreed Premium

Automobilisten die via de N37 vanaf Hoogeveen richting Duitse grens rijden, komen sinds kort nieuwe rode bermpaaltjes tegen. De ongeveer 70 centimeter hoge palen moeten de weggebruikers attenderen op de gevaren van deze ‘dodenweg’. Tijdens de ombouw van deze gewone weg tot rijksweg A37 veranderen de paaltjes langzaam van kleur, aldus Verkeer en Waterstaat donderdag in haar weekblad Profiel.

De zogeheten ‘bermreminders’ zijn onderdeel van een uitgebreide voorlichtingscampagne rond de werkzaamheden aan deze weg. “De weg zal in tien jaar als een kameleon veranderen van rood naar groen”, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. De huidige eenbaansweg verandert in drie fasen tot autosnelweg. De stukken weg die gereed zijn krijgen groene bermpaaltjes, de rest blijft rood.

Reageer op dit artikel