nieuws

Kabinet: snel criteria voor keurmerk tropisch hardhout

bouwbreed

Het kabinet komt binnen enkele maanden met criteria waaraan een keurmerk voor duurzaam geproduceerd hout moet voldoen. Dat zei minister Van Aartsen van Landbouw in een overleg met de Tweede Kamer.

GroenLinks, PvdA en D66 hadden het overleg aangegrepen om duidelijkheid te vragen van het kabinet hoe het wil bereiken dat Nederland in 2000 alleen nog hout importeert dat afkomstig is van duurzaam beheerde bossen uit zowel tropische als overige bossen. Ons land is een belangrijke importeur van tropisch hardhout uit vooral Maleisie, Indonesie, Gabon en Kameroen. Volgens de Kamer staat het behoud van het tropische regenwoud op het spel, maar lukt het de betrokken ministers maar niet om daadkrachtig beleid te ontwikkelen. De vertragende opstelling van het kabinet leidde er zelfs toe dat de houtbranche en de bouwbonden van FNV en CNV zelf de Stichting Keurhout oprichtten.

Reageer op dit artikel