nieuws

Harkstede springt eruit

bouwbreed Premium

Op het Grunostrand in Harkstede (Gr) wordt de laatste hand gelegd aan een schansencomplex voor het freestyle-skien. Van der Werf’s Bouwbedrijf Sint Nicolaasga en Staalbouw Nagelhout BV uit Bakhuizen zijn in samenwerking met Grontmij Groningen belast met de uitvoering.

Het gaat om twee springschansen van 21 meter en twee van 16 meter hoog, ontworpen door Ad Schellekens uit Best. De gemeente Slochteren, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de stichting Nationale Sporttotalisator, de ISP-commissie Noorden des Lands, het J.B. Scholtenfonds, de gemeente Groningen, de Nederlandse Skivereniging en het Recreatiecentrum Grunostrand betalen mee aan het voor Nederland unieke complex dat een miljoen gulden kost. De bouw vindt plaats in opdracht van de stichting Freestyle Waterschans Groningen. Erica Terpstra verricht 5 september de openingshandeling.

Reageer op dit artikel