nieuws

Grootint sluit zijn fabriek in Dordrecht

bouwbreed

Metaalbedrijf Grootint, onderdeel van de Heerema Groep uit Leiden, sluit zijn fabriek in Dordrecht.

Grootint wil de tachtig betrokken werknemers – na ontslag – een baan aanbieden bij een nieuw op te zetten detacheringsbureau. Heerema en uitzendorganisatie Randstad zouden hiervan de aandeelhouders moeten worden.

Volgens de woordvoerder is de behoefte aan flexibel personeel dusdanig dat er wel werk voor de betrokkenen zal zijn. Het bedrijf heeft zijn besluit vrijdag voor advies aan de vakbonden en de ondernemingsraad voorgelegd.

Volgens een woordvoerder van Grootint is de sluiting in Dordrecht een gevolg van de slechte marktomstandigheden. Bij het ontbreken van grote opdrachten, zoals recent de bouw van de Erasmusbrug in Rotterdam, moet de onderneming het vooral hebben van kleinere poen waarbij de concurrentie moordend is.

De Industrie- en Voedingsbond CNV verzet zich tegen de sluiting van de vestiging. Volgens bestuurder P. Hendrix is de markt lang niet zo slecht als de Grootint-directie haar voorspiegelt.

Ook het idee van het detacheringsbureau stuit de bond tegen de borst. Hendrix ziet liever overplaatsing van het personeel naar de Grootint-vestiging Zwijndrecht,waar staalconstructies voor de offshore-industrie worden gemaakt.

Reageer op dit artikel