nieuws

Gemeentelijke Rioleringsplannen geven duidelijkheid Werk Zuidwolde

bouwbreed Premium

De oude rioleringsbuis is opgebouwd uit betonbuizen van 2m met een diameter van 300mm. De lengte van het te renoveren traject is 340 meter, verdeeld over acht strengen. De riool ligt in een groenstrook langs de weg met vlak naast de weg een rij bomen. Aan de andere kant naast de riool ligt een waterleiding.

De grondslag is goed. De gronddekking op de rioolbuizen is 1,20 m tot 1,7 m. De grondwaterspiegel bevindt zich onder de buis. Renovatie van de 30 jaar oude riool is noodzakelijk. De maximale wanddikte is momenteel de helft van wat is vereist. De minimale wanddikte is een kwart van de standaard.

Het traject wordt in vijf dagen gerenoveerd met Compact Pipe,vier dagen leiding aanbrengen en 1 dag opruimen. Het aantal strengen wordt beperkt tot vier. Er zijn 15 huisaansluitingen.

Reageer op dit artikel