nieuws

Ex-wethouder van Landgraaf toch niet voor de rechter

bouwbreed

Ex-wethouder W. Heinrichs van Openbare Werken en Ruimtelijke Ordening van de gemeente Landgraaf wordt niet meer vervolgd. De rechtbank van Maastricht besloot hiertoe omdat justitie hem vier jaar heeft laten wachten voordat hij zekerheid kreeg of er al dan niet een proces zou volgen.

Heinrichs werd beschuldigd van het aannemen van steekpenningen in de vorm van reizen in maart 1992 naar Ierland en Spanje. De berechting duurde zo lang, omdat justitie op korte termijn met een groot aantal corruptiezaken geconfronteerd werd. Omvang en grootte van de malversaties bepaalden de rangorde op de lijst voor behandeling door de rechtbank. De zaak-Heinrichs stond onderaan de lijst.

Enkele weken geleden antwoordde minister Sorgdrager van Justitie op kamervragen dat er volgens haar geen redenen waren Heinrichs niet te vervolgen.

Reageer op dit artikel