nieuws

Dura Bouwgroep koopt Van Eijkelenburg op

bouwbreed Premium

Dura Bouwgroep neemt de Van Eijkelenburg Groep in Rosmalen over. Het Rotterdamse bedrijf Dura krijgt daardoor eindelijk een marktpositie in Brabant.

“We zochten al enige tijd naar een bedrijf in Brabant. Het is een witte plek in onze spreiding over Nederland. We hebben al posities in Rotterdam, Amsterdam, Houten en Hengelo”, aldus drs. A.L.M. Nelissen, lid hoofddirectie Dura Bouwgroep, in een korte toelichting op de aankoop. “Van Eijkelenburg sluit goed aan bij onze bestaande activiteiten vanwege hun goede marktpositie in Brabant, daar realiseren zij een omzet van circa f. 50 miljoen, en het goede zittende management.”

De overneming kost Dura niet al te veel, omdat de financiele positie van Van Eijkelenburg niet erg sterk is. Sinds enige jaren daalt het resultaat door het nemen van onder andere incidentele lasten. Een van de oorzaken was de uitkoop van de familie Van Eijkelenburg door het zittende management begin jaren negentig. Vorig jaar werd met verlies van f. 875.000 afgesloten, dit kwam mede door een last van f. 150.000.

Nelissen: “We zullen het Brabantse bedrijf een financiele injectie geven zodat het sneller gezond is. Met het geld kan Van Eijkelenburg vlugger zijn marktpositie uitbouwen op onder andere het terrein van de projectontwikkeling. Het is overigens geen noodlijdende toko. De winst zal dit jaar bescheiden zijn.”

Door de aankoop zal de omzet van de Rotterdamse Dura Bouwgroep, die in handen is van de familie Dura, dit jaar boven de f. 700 miljoen uitkomen. “Omzet en resultaat ontwikkelen zich in de lijn der verwachtingen”, aldus Nelissen. “Het resultaat zal vergelijkbaar zijn met vorig jaar.” De groep realiseerde vorig jaar een winst van f. 8,881 miljoen.

Reageer op dit artikel