nieuws

Deel van werk aan Canadese brug tijdelijk stilgelegd

bouwbreed Premium

Een deel van het werk aan de Northumberland Strait Bridge, tussen Prince Edward Island en het vasteland van Canada, is tijdelijk stilgelegd. Woensdag werden 200 medewerkers tot nader order naar huis gestuurd. Zij liepen gevaar, nadat een aantal ankers van de naspankabels waren gescheurd en gebroken. Persoonlijke ongevallen hebben zich niet voorgedaan.

Een tiental ankers moet in ieder geval worden vervangen. De nieuwe ankers moeten uit Zweden worden geimporteerd. In de brug worden totaal 5000 ankers aangebracht, waarvan er reeds 4000 zijn gemonteerd. De Northumberland Strait Bridge wordt gebouwd door een joint venture, samengesteld uit drie aannemingsbedrijven. Het zijn Strait Crossing Incorporated uit Canada, GTM uit Frankrijk en Ballast Nedam uit Nederland. De joint venture heeft in totaal ca. 2300 medewerkers in dienst en opereert onder de naam Ballast Nedam, Canada Ltd.

Reageer op dit artikel