nieuws

Bouw Oranjerie ondanks bezwaren van start

bouwbreed

Maandag 2 september gaat, ondanks bezwaren van plaatselijke hoteliers, officieel de bouw van het theaterhotel de Oranjerie in Roermond van start. Afgelopen week sloeg burgemeester Kaiser van Roermond de eerste heipaal. Vier hoteliers maakten bezwaar tegen de afgegeven bouwvergunning. Zij vrezen dat de negentig hotelkamers van opdrachtgever Van der Valk uit Eindhoven de hotelmarkt in Roermond zal overvoeren. De gemeenteraad van Roermond beslist oktober aanstaande over het ingediende bezwaar.

De hoteliers hebben tegelijkertijd met het bezwaarschrift de bestuursrechter in Roermond verzocht de bouwvergunning te schorsen. De spoedeisende zitting volgt op 10 september. Volgens een woordvoerder van Roermond gaat de bouw, zolang de bestuursrechter niet ingrijpt, gewoon door.

Reageer op dit artikel