nieuws

Bouw 5000 huizen in Berlijn op laag pitje

bouwbreed

Wordt er in het ontwikkelingsgebied Biesdorf-Zuid in Berlijn/Marzahn verder gebouwd of wordt het miljarden-po wegens geldgebrek gestopt? Berlijn’s senator van Financien, Annette Fugmann-Heesing (SPD), heeft op die vraag bij haar bezoek aan het po nog geen antwoord ke geven.

In elk geval is het tijdschema gewijzigd. In 1994 voorzag men nog een realisatie van de 5000 woningen mogelijk tussen de tien en twaalf jaar. Thans staat alles op een laag pitje. Vandaag de dag wordt een opleveringstijdstip in 2015 voor realistischer gehouden, aldus Hartmut Rabow van de ontwikkelingsmaatschappij Bau-Grund. Dan moeten in het plan ten zuiden van de autoweg B1 naast de genoemde woningen twaalf kinderdagverblijven, drie scholen, sportvelden, vrijetijds centra voor senioren en twee invalidenonderkomens in de nieuwe gemeenschap van meer dan 10.000 inwoners aanwezig zijn. Verder zijn voorzien 25.000 m2 winkeloppervlak, 210.000 m2 kantoorruimten en 100.000 m2 aan dienstencentra.

Reageer op dit artikel