nieuws

Boek behandelt openbare verlichting

bouwbreed

Bij Kluwer Techniek is een breed opgezet boek verschenen over alle facetten van openbare verlichting. De titel is ‘Openbare verlichting voor verkeer en veiligheid’ en de auteur is dr.ir. D.A. Schreuder. In de uitgave worden niet alleen lichttechnische aspecten behandeld, maar er wordt ook aandacht besteed aan sociale, juridische, fysische, anatomische en psychologische aspecten. Het boek is zowel bedoeld voor wegbeheerders als voor gebruik in het onderwijs. De auteur is technisch natuurkundige, gepromoveerd op de verlichting van tunnels voor het verkeer. Hij is inmiddels gepensioneerd en heeft zijn jarenlange ervaring en kennis in dit boek gebundeld.

‘Openbare verlichting voor verkeer en veiligheid’ is te bestellen bij Intermedia BV te Alphen aan den Rijn, tel. 0172 466324. De prijs is f. 79,50.

Reageer op dit artikel