nieuws

AutoCad wordt meer gebruiksvriendelijk

bouwbreed

Toekomstige versies van AutoCad zullen meer gebruiksvriendelijk worden door toepassing van Microsoft Visual Basic. Dat stelt Autodesk, de ontwikkelaar van het tekenprogramma AutoCad. Het bedrijf heeft besloten om AutoCad geschikt te maken voor de programmeertaal Visual Basic for Applications. De eindgebruikers van AutoCad krijgen hierdoor meer mogelijkheden om bepaalde taken te automatiseren.

Dat is nu al mogelijk door routines te schrijven met behulp van de programmeertaal AutoLisp, maar Autodesk verwacht dat de toepassing van Visual Basic for Applications het automatiseren van AutoCad makkelijker zal maken. Voor de professionele ontwikkelaars van toepassingen van het tekenprogramma zijn er naast AutoLisp en Visual Basic ook C en C++ interfaces. Het geschikt maken van AutoCad voor Microsoft Visual Basic past in de strategie van Autodesk om een open programma te bieden, waarmee de ontwikkelaars en eindgebruikers zelf applicaties ke bouwen.

Reageer op dit artikel