nieuws

Asielzoekers doppen eigen boontjes

bouwbreed Premium

De 390 asielzoekers die gehuisvest zijn in het Asielzoekers Centrum (AZC) ‘Op de Bies’ in Schimmert, hoeven binnenkort niet meer te eten wat de pot van het cateringbedrijf schaft. Op vier plaatsen in het gebouw worden keukenunits geplaatst waar ieder gezin een eigen kookeiland krijgt. Bij de gemeente Nuth is een bouwaanvraag ingediend voor het uitbreiden van de kookgelegenheid. Hiermede is een bedrag van f. 800.000 gemoeid.

Volgens adjunct-directeur W. v.d. Brink van het AZC verloopt de investering budgettair-neutraal “De catering die komt te vervallen is beduidend duurder.” Door de directie van het AZC is bij de gemeente Nuth aangedrongen op spoed bij het afgeven van de bouwvergunning. Volgens een woordvoerder van de gemeente Nuth is onder de bewoners de drang om te ke kokkerellen naar ’s lands wijs ’s lands eer erg groot.

Reageer op dit artikel