nieuws

Archeologen vinden ‘geboorteplaats Amerika’

bouwbreed Premium

Archeologen hebben de resten gevonden van het fort Jamestown, de eerste permanente Engelse nederzetting in Noord-Amerika. Dat heeft de gouverneur van Virginia, George Allen, donderdag meegedeeld. “Wij hebben de geboorteplaats van Amerika ontdekt”, aldus het trotse communique.

De archeologen hadden twee jaar lang gezocht naar het houten fort dat werd gebouwd door pioniers onder leiding van kapitein John Smith. Dat is de man die de geschiedenisboekjes inging als de eerste blanke die een relatie had met een Indiaanse, Pocahontas, de dochter van het opperhoofd van de Powhatan-stam.

Pocahontas trouwde later met een andere pionier, John Rolfe, kreeg de christelijke naam Rebecca en werd een bezienswaardigheid aan het Britse hof. De onderzoekers vonden tal van voorwerpen uit Engeland, maar ook uit Nederland. Het team groef tevens de stoffelijke resten op van een van de eerste Engelse ‘settlers’.

Reageer op dit artikel