nieuws

Apeldoorn graaft verleden op

bouwbreed Premium

Tientallen skeletten van mensen die in de middeleeuwen in Apeldoorn hebben geleefd, zijn vrijdag aan het licht gekomen bij rioleringswerkzaamheden op het Raadhuisplein in de stad.

Op het huidige Raadhuisplein heeft namelijk van de twaalfde eeuw tot 1842 de Oude Kerk gestaan. Rondom de kerk was een begraafplaats. In de kerk zijn de vermogende burgers van destijds begraven. Sinds donderdagmiddag komen bij elke schep van de graafmachine schedels en botten mee naar boven. Als de rioleringswerkzaamheden aan de zuidkant van het plein klaar zijn gaat de gemeente aan de noordkant verder. Ook daar ke veel skeletten zullen worden opgegraven. In de tweede helft van september onderzoekt de ROB de binnenkant van de gevonden funderingen van de kerk.

Reageer op dit artikel