nieuws

Afstandsbesturing ABB in handzame nieuwe serie

bouwbreed

ABB Systemen BV, Rotterdam is met een nieuwe serie radiografische afstandsbesturingen op de markt gekomen. De behuizing van deze besturings-units is gas- en waterdicht en zeer compact. Toepassing van de nieuwe printmontagetechniek SMD (Surface Mounted Device) waarbij verschillende electronische onderdelen onderling zijn geintegreerd binnen een enkel component, heeft geleid tot een besturingskastje van bijzonder geringe afmetingen.

De nieuwe serie afstandsbesturingen bestaat uit de modellen Vector, een 6-kanaals systeem met drukknoppen, de Micron, een 8-16 kanaals systeem met 2-standen drukknoppen en de Spectrum. Laatstgenoemde is een zestien kanaals systeem op basis van joysticks. De lijn omvat bovendien uitvoeringen voor traploze besturing en complexe aansturing alsmede een explosieveilige uitvoering waarvan de Ex-batterij ook in EX-gebied mag worden verwisseld.

Als optie is de afstandsbesturing te voorzien van een vrijgave- en overname functie. Deze is bedoeld voor situaties waarin een machine wordt bestuurd met twee zenders. Door de speciale functie is een gelijktijdige bediening of ongewenste aansturing uitgesloten.

ABB radiografische afstandsbesturing, model Micron. Het besturingsskastje omvat een 8-16 kanaals systeem met 2-standen drukknoppen.

Reageer op dit artikel