nieuws

Afdeling KIvI houdt bijeenkomsten over verkeer en vervoer

bouwbreed Premium

De afdeling voor Verkeerskunde en Vervoerstechniek van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIvI) te Den Haag organiseert in het najaar vier bijeenkomsten over actuele onderwerpen. Ze beginnen laat in de middag en worden op verschillende locaties gehouden. Op 18 september vindt bij Holland Railconsult te Utrecht een bijeenkomst plaats met lezingen over nieuwe vormen van vervoer. Voorbeelden zijn de ‘people mover’ en het Ondergronds Logistiek Systeem (OLS) tussen Aalsmeer en Schiphol.

Op 10 oktober vindt een bijeenkomst plaats in het KIvI-gebouw te Den Haag. Vier sprekers behandelen de consequenties van de Vinex-poen voor het verkeer en vervoer. Op 5 november komen innovaties in het openbaar vervoer aan de orde, zoals de Citybus in Dordrecht, de Kabeltram in Nijmegen en het openbaar vervoer over water. De lezingen worden gehouden in het Stadskantoor van Dordrecht. De vierde bijeenkomst, op 10 december, behandelt de verkeersveiligheid. Het aantal verkeersdoden is toegenomen tot 1300 in 1995. De vraag is welke maatregelen er genomen moeten worden om de doelstelling voor 2000 (25% minder verkeersdoden dan in 1985) alsnog te ke halen. Deze bijeenkomst vindt plaats bij Holland Railconsult te Utrecht.

Nadere Informatie: ir. L.R. Lutje Schipholt, tel. 033 4677795, e-mail LLS0916TG.NL.

Reageer op dit artikel