nieuws

Aannemer bouwt Makro in Polen

bouwbreed

De Nederlandse aannemer Voton International, onderdeel van de Voorbij Groep te Wilnis, bouwt een winkel voor Makro Cash and Carry Poland te Szczecin (Stettin) in Polen.

Het heiwerk voor de fundering en een damwand is uitgevoerd door Voorbij Funderingstechniek BV te Wilnis. De betonpalen zijn geproduceerd door Voorbij Prefab Beton BV te Amsterdam.

Voor het heiwerk is een heistelling en personeel uit Nederland overgekomen. In Polen zelf wordt weinig met palen gefundeerd. Er is in het zuiden van Polen wel een fabriek, die korte palen maakt. Voor de fundering van de winkel zijn echter palen tot 26 m lang gebruikt. Deze zijn per schip via Denemarken naar de kustplaats Stettin vervoerd. Behalve het heiwerk verzorgde Voton International het ter plaatse gestorte betonwerk. Het beton werd van een lokale betonmortelfabriek betrokken. De nieuwe Makro is begin oktober gereed.

Reageer op dit artikel