nieuws

Zuidlaren gaat duurzaam bouwen

bouwbreed Premium

De gemeente Zuidlaren is van plan duurzaam bouwen tot een speerpunt van het gemeentelijke beleid te maken. De gemeenteraad moet binnenkort instemmen met een plan van aanpak hierover.

Uitgangspunt is het Nationaal Pakket Woningbouw plus nog een aantal extra maatregelen. Gedacht wordt aan een bepaald percentage van de aanbevelingen duurzaam bouwen en/of de nadruk op een van de hoofdthema’s. Tot 1 januari 1999 worden in de gemeente nog 250 woningen gebouwd op het voormalige kazerneterrein. Daarnaast wordt een sportcomplex opgetrokken. Uit de woningnieuwbouw wordt een po geselecteerd dat als voorbeeldpo zal worden uitgevoerd. Het gaat hierbij om ongeveer vijftig woningen.

Voor de uitvoering van het plan van aanpak wordt een coordinator vrijgemaakt voor een beperkt aantal uren per jaar. Het plan loopt tot 1 januari 1998. Dan

Reageer op dit artikel