nieuws

Waterschap Roer en Overmaas legt drie waterbuffers aan

bouwbreed Premium

Met het aanleggen van twee waterbuffers in Valkenburg en een in Mechelen wil Waterschap Roer en Overmaas in Sittard de plaatselijke wateroverlast een halt toeroepen. In Valkenburg ontstaat regelmatig modder- en wateroverlast in het dal van de Sibbergrubbe en de wegen nabij de aansluiting van de Sibbergrubbe op de Provincialeweg. De buffers krijgen een inhoud van 2000 m3 en 4000 m3. Het Heerlense aannemersbedrijf Gebr. Kurvers BV begint nog deze week met de uitvoering.

In Mechelen wordt aan de Voortweg in het gehucht Hilleshagen een buffer van 3000 m3 gecreeerd; een bekken dat ontstaat door het aanleggen van een dam voor tijdelijke opvang van water uit de Mechelderbeek. De uitvoering is in handen van Koninklijke Wegenbouw Stevin BV te Hoensbroek.

Reageer op dit artikel