nieuws

‘Vreemd’ werk van architect Arets

bouwbreed Premium

Onder de titel ‘Strange bodies’ zijn dertien werken van architect Wiel Arets samengebracht in een Engels/Duitse monografie. Deels zijn het bekende projecten, zoals de zwarte woontoren op het KNSM-eiland, het politiebureau in Vaals, woningbouw en de kunstacademie in Maastricht. Maar ook minder bekende, niet gerealiseerde plannen komen aan de orde, de remise Ottakring in Wenen bijvoorbeeld, het station in Erfurt en de kunstacademie in Munster.

Op groot formaat zijn de poen geillustreerd met zwart/wit-foto’s en van korte commentaren voorzien door bekende critici en collega-architecten, onder wie de Nederlanders Hertzberger en Van Berkel. Bart Lootsma belicht de theoretische achtergrond van het werk van Arets, die op diverse plaatsen in binnen- en buitenland lesgeeft en sinds kort decaan is van het Berlage Instituut in Amsterdam.

J. Bosman (ed.): ‘Wiel Arets, – strange bodies’. Uitg. Birkhauser. ISBN 3.7643.5411.9.

Reageer op dit artikel