nieuws

Voorkeursrecht voor gronden Ypenburg

bouwbreed

Rijswijk heeft besloten de nieuwe Wet-voorkeursrecht gemeenten te hanteren op een aantal strategisch gelegen gronden binnen het plan Ypenburg-Rijswijk. De gemeenteraad moet het besluit van burgemeester en wethouders nog bekrachtigen.

Het college van B en W wil met het besluit de stijgende grondprijzen binnen de vastgoedmarkt tegenwicht bieden en daarmee de bouwlocatie op een voor Rijswijk en de toekomstige bewoners zo evenwichtig mogelijke manier realiseren. Voor eigenaren van gronden die nu onder het voorkeursrecht vallen betekent dit dat zij hun gronden eerst moeten aanbieden aan de gemeente als zij die willen verkopen. Het gaat in het geval van Rijswijk om circa 250 hectare waarop het voorkeursrecht gevestigd is.

Reageer op dit artikel