nieuws

Van Mierlo tegen sloop Nederlandse ambassade in Cairo

bouwbreed

Minister van Buitenlandse Zaken Van Mierlo verzet zich tegen een mogelijke sloop van de Nederlandse ambassade in Cairo. De Nederlandse vertegenwoordiging in Egypte groeit uit het pand en denkt al enige tijd aan andere huisvesting.

Een van de opties is nieuwbouw op de plek van de huidige ambassade, maar door optreden van Van Mierlo lijkt deze mogelijkheid van de baan. De minister laat in antwoord op CDA-kamervragen weten principiele bezwaren tegen een sloop te hebben. Hij zegt toe zich te zullen inzetten voor een aanvaardbare oplossing waarbij het ambassadegebouw gespaard kan blijven. Nu sloop, en daarmee nieuwbouw, van de baan lijkt, bekijkt Den Haag de mogelijkheid of het noodgebouw vervangen kan worden door permanente huisvesting.

Reageer op dit artikel