nieuws

Tweehonderd woningen langs Duitse grens

bouwbreed

In het aan Duitsland grenzende Haagsittard-Park fase 5 plan in Sittard wordt op korte termijn begonnen met de bouw van 200 woningen, een sportzaal met vergaderkamers, een jeugdruimte en nieuwe peuterspeelzaal. Centraal in het plan komt een plein met groen en speelruimte.

In de wijk komen verder drie speelplekken voor kleine kinderen. In de groene zone langs de Duitse grens wordt een fiets- en wandelroute aangelegd.

Het woningcontingent wordt voor de helft ingevuld door een nog niet nader aangeduide poontwikkelaar; het resterende deel geschiedt door particulieren. De woningen moeten voldoen aan bepaalde eisen zoals kleurgebruik en stijl. Het stedenbouwkundig plan is gemaakt door de Dienst Stadsontwikkeling.

Reageer op dit artikel