nieuws

Stenen vallen uit gevel Opera Bastille

bouwbreed

De pas zeven jaar oude Opera Bastille in Parijs heeft bouwtechnische problemen. Er vallen stenen van de gevel van het gebouw, dat in opdracht van wijlen president Mitterrand is neergezet. Een net van 5000 vierkante meter is opgehangen om de stenen op te vangen.

Verscheidene stenen aan de gevel zitten los. Enkele maanden geleden viel al een stalen plaat van de gevel. Het onderzoek naar dit incident duurt nog voort.

Ondanks de hoge bouwkosten van f. 900 miljoen kent het Operatheater aan het Bastille-Plein tal van problemen. In een rapport wezen experts in 1994 op gebreken van het gordijn op het podium en de decors, waardoor sommige producties er niet ke staan. Het theater is een van de “grote werken” van Mitterrand waarvoor de president in de jaren tachtig opdracht gaf.

Reageer op dit artikel