nieuws

Slangen aangepast aan hoge isolatie-eisen

bouwbreed

Om blijvend te ke voldoen aan de hoogste isolatie-eisen past Armstrong Insulations Products regelmatig zijn producten en productiewijze aan. Dat betreft in dit geval de AF/Armaflex-gamma slangen, voor koeltechnische toepassing of klimaatinstallaties.

De dikte van het isolatiemateriaal van deze slangen varieert van 6 tot 45 mm. “Een van de belangrijkste taken van isolatiemateriaal tegen koudeverlies, maar ook warmteverlies, bestaat hierin, dat gedurende de hele technische levensduur van de isolatie de vorming van condensatie en energieverliezen wordt voorkomen”, aldus Armstrong.

“Een voorwaarde hiervoor is, dat de lambdawaarde (warmtegeleidingscoefficient) zo laag mogelijk en de mu-factor (diffusieweerstand) zo hoog mogelijk worden gehouden. Daaraan voldoen de slangen omdat ze een lambdawaarde hebben van 0,036 W(m.K) en een mu-waarde van 7000. De absorptie van vocht door diffusie blijft derhalve tot een minimum beperkt”.

De uitvoeringen van de slangen met een isolatielaag van 9 tot en met 26 mm kenmerken zich verder nog, doordat aan weerszijden van de slangen een zelfklevende sluiting zonder gebruikmaking van oplosmiddelen is aan te brengen. Daarmee is het mogelijk de montagetijd met maar liefst 50 procent terug te brengen. Omdat de hoeveelheid kleefstof voor het aanbrengen nauwkeurig wordt gedoseerd, is het verwerken van de slangen niet alleen vlotter, maar ook schoner te realiseren.

Speciaal voor de thermisch afgekoppelde en vrijhangende AF/Armaflex isolatiebuizen voor de koel- en klimaatinstallaties, biedt het productgamma van Armstrong Insulations Products te Munster in Duitsland ook een eendelige buisligger, die aan weerszijden is voorzien van een zelfklevende sluiting. Ook hierdoor wordt de montagetijd bekort. Tevens omvat het programma behalve zelfklevende platen ook zelfklevende stroken met breedten van 50, 75 of 100 mm.

Reageer op dit artikel