nieuws

Saga zet baggerwerk bij Jade weer voort

bouwbreed Premium

De Saga van Ballast Nedam Baggeren uit Zeist heeft donderdagmorgen het werk nabij het Noord-Duitse Wilhelmshaven voortgezet. Het vaartuig diept de vaargeul in de riviermonding van de Jade uit. Zoals het bedrijf eerder verwachtte bleek de averij die het schip opliep na een botsing met de Duitse mijnenveger Schleswig uitermate beperkt.

Het marineschip verblijft daarentegen nog steeds in een dok voor nader onderzoek. Dat laatste moet uitsluitsel geven over de oorzaak van het ongeluk. Nog steeds staat niet vast of het om technisch- of menselijk falen gaat. De Duitse politie hoopt de kwestie mede door getuigenverhoor te klaren. Eerder overwoog het districtsbestuur Weser-Ems het baggerschip een vaarverbod op te leggen.

Reageer op dit artikel