nieuws

Roestvaststalen centrifugaalpomp bestand tegen agressieve vloeistoffen

bouwbreed

Voor het verpompen van zowel water als agressieve vloeistoffen komt Wilo Nederland met een roestvaststalen pomp op de markt. Met de komst van de nieuwe MHI-serie brengt Wilo Nederland een interessante nieuwkomer op het gebied van de compacte centrifugaalpomp. De MHI-pomp is een meertraps, normaal zuigende, horizontale hogedruk centrifugaalpomp die vervaardigd is uit roestvaststaal (INOX).

De pomp kan gebruikt worden voor zowel het verpompen van water als voor het verpompen van agressieve vloeistoffen. Deze universele pomp kan onder meer ingezet worden bij koelwater-, was- en beregeningsinstallaties maar kan tevens gebruikt worden voor drukverhogingsinstallaties.

De MHI-serie bestaat uit drie verschillende typen met capaciteiten van 4 tot 14 m3 per uur en opvoerhoogten van 55 tot 65 meter. De systeemdruk mag voor elk type maximaal 10 bar bedragen bij een maximale temperatuur van 110 gr. C.

Voorts beschikt de MHI-pomp over een doorgaande motorpomp-as met een onderhoudsvrije, draairichtingsonafhankelijke asafdichting hetgeen de duurzaamheid ten goede komt.

De nieuwe MHI-serie centrifugaalpompen zijn vervaardigd uit roestvaststaal en daardoor geschikt voor het verpompen van water en agressieve vloeistoffen.

Reageer op dit artikel