nieuws

Overzicht werk Citterio/Dwan

bouwbreed Premium

De Italiaanse designer Antonio Citterio en de Engelse architect Terry Dwan tonen in het werk van hun bureau hoe design en architectuur elkaar ke versterken.

Het overzicht van tien jaar werk van het in Milaan gevestigde bureau van Citterio en Dwan varieert van een systeem van vrolijk gekleurde plastic opbergboxen tot minimalistische kantoorgebouwen; van op Japanse wijze ingetogen ontwerpen voor villa’s tot uitbundige winkelinterieurs. Het dichtsbijzijnde voorbeeld van hun werk is te vinden aan het Amsterdamse Spui, waar zij een winkel verbouwden voor Esprit. Uit al het werk spreekt een groot gevoel voor detail en vorm, functionaliteit en schoonheid. Het is niet voor niets dat zij voor een gerenommeerde, baanbrekende firma als Vitra werken: zowel om meubilair te ontwerpen als de fabriek in Neuenburg.

Ruim twintig werken zijn gedocumenteerd met behulp van 300 illustraties. Naast de korte pobeschrijvingen, schetsen een inleiding en rondetafelgesprek met de ontwerpers de achtergrond vanwaaruit zij werken.

P. Ciorra: “Antonio Citterio, Terry Dwan”. Uitg. Birkhauser. ISBN 3.7643.5597.2; sFr 78.

Reageer op dit artikel