nieuws

Oud-burgemeester Emmen naar Kolpron

bouwbreed

De vroegere burgemeester van Emmen, Ton Lensen, wordt partner bij adviesbureau Kolpron Consultants in Rotterdam. Medio april werd Lensen eervol ontslagen als burgemeester van Emmen waar hij in 1989 was benoemd. De PvdA’er Lensen vroeg zelf ontslag nadat de gemeenteraad enkele weken eerder het vertrouwen in de burgemeester had opgezegd.

Aanleiding daarvoor was een vernietigend rapport van het adviesbureau BCG over ernstig machtsmisbruik en intimidatie door twee topambtenaren van het gemeentelijk apparaat. Na het verschijnen van het rapport ontstond een bestuurscrisis. De vijf wethouders stapten op. Na overleg met de Drentse commissaris van de koningin Ter Beek en minister Dijkstal (Binnenlandse Zaken) diende vervolgens ook Lensen zijn ontslag in.

Lensen begint 1 september met zijn werk voor het adviesbureau dat zich vooral bezighoudt met ruimtelijke inrichting en vastgoedinvesteringen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels