nieuws

Omwonenden vrezen geluidhinder ‘Arena’

bouwbreed Premium

Bewoners van Amsterdam Zuidoost vrezen overlast te krijgen van geluid in de Amsterdam Arena, het nieuwe stadion dat woensdag officieel door koningin Beatrix wordt geopend.

Bij proeven die onlangs werden gehouden klaagden omwonenden over lawaai, aldus G. Nooter van de door omwonenden ingestelde Commissie Geluidshinder Amsterdam Arena.

“We vrezen het ergste.” Bij de proeven stond het schuifdak van het stadion open. Nooter wijst er op dat nog niet duidelijk is of er met een gesloten dak geen sprake is van geluidoverlast.

De commissie roept de directie op alles in het werk te stellen de overlast zoveel mogelijk te beperken. Het stadion heeft een vergunning voor evenementen waarbij criteria voor geluidsgrenzen zijn vastgesteld. Bij een beperkt aantal evenementen, zoals popconcerten, mag het aantal decibels de vastgestelde norm overschrijden.

De controle is in handen van de overheid. De bewonerscommissie wil zelf ook metingen laten uitvoeren en die toetsen aan de in de vergunning vastgestelde criteria. Mocht blijken dat de geluidoverlast structureel wordt, dan zal de commissie de gemeente Amsterdam hierop aanspreken en desnoods gerechtelijke procedures starten om de vergunningen in te laten trekken.

Reageer op dit artikel