nieuws

Mogelijk kuuroord op Ameland

bouwbreed

Onderzoeksresultaten van de Rijks Geologische Dienst (RGD) geven sterke aanwijzingen dat de bodem van Ameland thermaal water bevat. Dit betekent dat er mogelijkheden ke zijn om een kuuroord op het eiland te beginnen.

De RGD baseert zijn bevindingen op kaarten van aardlagen in Nederland, boringen zijn er nog niet gedaan. Gemeentesecretaris J. de Vries van de gemeente Ameland onderzoekt of de proefboringen naar het geneeskrachtige water gecombineerd ke worden met de al geplande olieproefboringen van de NAM.

“Of het water daadwerkelijk uit de grond gehaald kan worden, moet nog blijken. Door de gaswinning verzakt het eiland. We weten niet of dit ook gebeurt als je water omhoog haalt. Hierover zal duidelijkheid moeten komen voor de plannen verder worden ontwikkeld”, aldus de gemeentesecretaris.

Grondwater mag thermaal genoemd worden als het voldoet aan een bepaalde temperatuur en een zeker zoutgehalte.

Reageer op dit artikel