nieuws

Miljoenenpoen in Charlottenburg

bouwbreed

Vier bouwaanvragen voor miljoenenpoen zijn in het Bezirk Charlottenburg Berlijn ingediend en wachten op goedkeuring. Het gaat om het Teleport aan de Messedamm, de sloop en nieuwbouw van de Kudamm-Eck aan de Joachimsthaler Strasse, het ‘Kranzler-Areal’ aan de Kudamm alsmede woningen, winkels, bureaus, hotel- en kinderdagverblijf op het parkeerterrein aan de Wieland-/Leibnitzstrasse.

-Alle investeerders rekenen met de bouw van hun poen begin 1997 te ke beginnen. Het Zweedse concern Skanska wil in 1997 het Teleport op twee de stad toebehorende terreinen aan de Messedamm bouwen. Gepland zijn een media- en communicatiecentrum, twee hotels, woningen en kantoren. De Kudamm-Eck moet in 1997 gesloopt worden. De Bremense firma Grothe KG heeft hier een nieuw hotel ontwikkeld.

Op het Kranzler-Areal aan de Kudamm gaat het Hamburgse Deutscher Immobilien Fonds AG een kantorengebouw met woningen en een winkelpassage bouwen.

De Hanseatica Unternehmens-Consulting GmbH heeft plannen ingediend voor de bouw van woningen, kantoren, hotels en winkels op de hoek Wieland-/Leibnitzstrasse. Bouwtoezicht in Charlottenburg heeft het er ten gevolge van personeelsgebrek zwaar mee. Twaalf ambtenaren zijn dag en nacht bezig de vaak kilozware aanvragen af te werken.

Reageer op dit artikel