nieuws

Meisjes leren spelen met techniek

bouwbreed Premium

Om meisjes spelenderwijs kennis te laten maken met techniek heeft de stichting Technika 10 een lesboek voor de basisschool gepresenteerd. Het eerste exemplaar is donderdag overhandigd op de Eindhovense Norbertusschool. Technika 10 is een stichting die meisjes op school en in burthuizen kennis laat maken met techniek.

In het ‘leer- en doeboek’ komen thema’s uit architectuur en stedebouw aan de orde. Kinderen krijgen een andere kijk op gebouwen, straten en steden en leren zelf daarover mee te denken. Op school ke ook werkstukken worden gemaakt.

De werkstukken die op de Eindhovense basisscholen worden gemaakt zullen tijdens de manifestatie OpGroeiStad worden tentoongesteld. Tijdens deze week (van 9 t/m 16 oktober) staat Eindhoven in het teken van kinderen en bouwkunst.

Reageer op dit artikel