nieuws

Kiltunnel lek: kosten bedragen f. 1,4 miljoen

bouwbreed

De Kiltunnel tussen Dordrecht en ‘s-Gravendeel kampt met wateroverlast, veroorzaakt door een waterbron aan de Hoekschewaardse zijde. Volgens een woordvoerder van de tunnelbeheerder, het Wegschap Dordtse Kil, komt er zoveel water naar boven dat het wegdek hierdoor tijdens de afgelopen strenge winter is beschadigd.

De wateroverlast in de Kiltunnel komt onder het wegdek vandaan. Op diverse plekken zijn flinke scheuren ontstaan. De komende maanden wordt getracht de wel te dichten en wordt er een nieuwe asfaltlaag aangebracht.

Na de vakantieperiode gaat de noordelijke tunnelbuis twee tot drie maanden dicht om het wegdek van een nieuwe asfaltlaag te voorzien. De scheuren worden geimpregneerd en de naden tussen de tunnelsegmenten worden opnieuw dichtgekit. De reparatie kost f. 1,4 miljoen.

Na 1998 wordt de noordelijke tunnelbuis aangepakt. Tijdens het werk wordt het verkeer door een andere tunnelbuis geleid.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels