nieuws

Kapitaaluitbreiding Costain afgerond

bouwbreed

De aandelenemissie van f. 190 miljoen door het Britse bouwbedrijf Costain is afgerond. Het Maleisische bedrijf Intria heeft na de kapitaaluitbreiding 40 procent van de aandelen in handen gekregen.

Een van de vorige grootaandeelhouders, bouwbedrijf Kharafi uit Koeweit, protesteerde heftig tegen de voorwaarden van de emissie, maar schreef desondanks in en handhaafde daarmee haar belang van 19,1 procent. Het belang van bouwbedrijf Raymond International uit Saudi-Arabie daalde daarentegen van 19,1 procent tot 12,1 procent.

Aangezien meer bestaande aandeelhouders dan verwacht op de emissie inschreven, zullen de banken van Costain slechts twee tot drie procent van het kapitaal in handen krijgen. Costain hoopt dat de nieuwe aandeelhouder Intria kan helpen bij het krijgen van contracten in het Verre Oosten. De Britse bouwer balanceerde aan de rand van een bankroet na jarenlange verliezen.

Het ‘nieuwe’ Costain moest echter meteen een tegenvaller incasseren. Het bedrijf wil zijn kolenmijnen in de Verenigde Staten en zijn internationale pijplegbedrijven verkopen. Een deal met het Britse concern Lonrho over de verkoop van de kolenmijnen werd eind juli echter op het laatste moment door Lonrho afgeblazen.

Reageer op dit artikel