nieuws

Hogere Maaskade voor Boschpoort

bouwbreed

Het gebied Boschpoort in Maastricht, dat deels binnen het waterbergend gebied van de Maas ligt, wordt beveiligd met een Maaskade van het beschermingsniveau 1:1250. Het Waterschap Roer en Overmaas in Sittard moet de kade met een huidig beschermingsniveau van 1:250, nog aanleggen. Maastricht betaalt de extra verhoging.

Schot in het aanleggen van de kade zit er nog niet. In een brief aan het provinciebestuur verzoeken B en W van Maastricht GS “de nodige druk uit te oefenen dat de kade aangelegd wordt en het gebied Boschpoort buiten het waterbergend winterbed blijft liggen”.

Volgens een woordvoerder van het Waterschap Roer en Overmaas zijn de werkzaamheden vertraagd omdat er onduidelijkheid was over het afsluiten van een voedingskanaal dat in verbinding staat met de Maas. De oplossing neemt Rijkswaterstaat voor haar rekening. Zij verwacht dat nu snel met het werk begonnen kan worden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels