nieuws

Hellend verfwerk

bouwbreed

De pyloon van de Erasmusbrug in Rotterdam, die 4 september officieel wordt geopend, is speciaal van vorm. De buitenkanten van de stalen constructie staan niet verticaal maar vertonen een helling. Het is daarom niet eenvoudig ze te verven. Dat is gemakkelijker geworden door gebruik te maken van zelfklimmende werkplatformen. Ze zijn ontwikkeld door Hek Manufacturing BV te Middelbeers uit hun MSM Super zelfklimmende werkplatformen.

De ontwikkelde platformen verplaatsen zich langs vakwerkliggers die aan de pyloon zijn gebout. Met 380 V draaistroom van 50 of 60Hz is een verplaatsingssnelheid te halen van 7m/min. In de pyloon zijn te voren gaten geboord waarachter een moer is gelast. In de gaten worden naderhand loze bouten gedraaid. De boutgaten zijn daardoor te gebruiken bij toekomstig onderhoudswerk.

Reageer op dit artikel