nieuws

Heerlen en NS blazen omgeving station nieuw leven in

bouwbreed Premium

De gemeente Heerlen en NS Onroerendgoed gaan gezamenlijk concrete plannen opstellen voor het opknappen van de omgeving rondom het NS-station. Beide partijen hebben hiervoor een intententieverklaring ondertekend. Tevens wordt gekeken naar de financiele haalbaarheid van het po, dat mogelijk voorziet in de bouw van winkels, kantoren en een cultureel centra en vernieuwingen op het gebied van de infrastructuur. De investeringskosten belopen f. 100 miljoen. Eind 1996 moet, mede aan de hand van subsidies en aan te trekken investeerders, blijken wat haalbaar is.

De grootschalige ontwikkeling moet de stationsomgeving veiliger en vrij maken van drugstoerisme. Marktverkenning is gebeurd door het Bureau Kolpron in Rotterdam.

Architect Jo Coenen uit Maastricht werkt momenteel aan de plannen. Het is niet uitgesloten dat het NS-station vervangen wordt door eigentijdse nieuwbouw. 1997 wordt gebruikt voor het uitwerken van de plannen, waarna in 1998 met de bouw kan worden aangevangen.

Reageer op dit artikel