nieuws

Heerlen boos op GS over nachtvluchten Beek

bouwbreed

De gemeente Heerlen is van mening dat de provincie te veel naar een rendabele exploitatie van vliegveld Beek kijkt en te weinig naar het economisch belang voor de regio. Men heeft derhalve om een spoedberaad van de BIS Werkgroep Economie gevraagd. BIS is het samenwerkingsverband van de 23 Zuid-Limburgse gemeenten en de provincie. Gedeputeerde J. Tindemans liet het kabinet in een brief weten dat de provincie de verliezen van het vliegveld niet meer bijpast, als het Kabinet het aantal nachtvluchten te veel beperkt. Heerlen is vooral boos omdat de provincie suggereert dat de gemeenten die visie wel zullen volgen.

Wethouder van Economische Zaken J. Zuidgeest vindt dat de provincie eerst met de gemeenten had moeten overleggen en geen eigen koers moet willen varen bij zo’n belangrijk onderwerp. De wethouder is bang dat het kabinet, aangemoedigd door de provincie, instemt met te veel nachtvluchten.

Reageer op dit artikel